Bedrijfstraining

 

Wat kan bedrijfstraining voor jou betekenen?

Gemotiveerd, energiek en fris van geest zijn zijn voorwaarden om goed te presteren. Dit is zowel van belang in het alledaagse leven, je vrije tijd als op de werkvloer.

Hoe hoger je fysiek belastbaar bent des te beter ben je mentaal belastbaar. Het is algemeen bekend dat je na een goede nachtrust weer gereset bent, je bent weer fris van geest en bent in staat nieuwe informatie op te nemen en productief te werken.

Ditzelfde effect heeft een training op ons lichaam. Het even fysiek inspannen geeft ontspanning en geeft de mogelijkheid van even het hoofd leeg te maken en dit heeft dan weer een enorm positief effect op de mentale focus en het daadkrachtig werken.

Er worden topprestaties gevraagd in het bedrijfsleven, het is dan ook belangrijk dat werknemers zo goed mogelijk fysiek en mentaal kunnen presteren.

Benieuwd wat dit kan betekenen voor uw onderneming?

Geheel vrijblijvend ga ik het gesprek aan en wordt op basis van de behoeftevraag een Offerte op maat aangeboden afhankelijk van wat de nodige invullingen en noden zijn voor uw specifieke bedrijf. Voor verdere informatie, neem contact op.

 


Gezonde en fitte werknemers zorgen voor een gezond bedrijf!

Sporten op kantoor? Sporten in de pauze of sporten tijdens kantooruren of er na? Onder begeleiding van een personal trainer werken jouw werknemers aan hun houding, conditie, kracht en flexibiliteit.

Dankzij HEALTHFOCUS investeer je in jouw medewerkers én in je bedrijf! Gezonde en fitte werknemers zijn namelijk productiever en actiever. Wil jij jouw werknemers of collega’s stimuleren om te sporten of meer te bewegen? Bedrijfstraining biedt de oplossing!

‘Serieus’ sporten levert veel op, zowel op het gebied van fysieke als mentale gesteldheid. Sporten heeft een positief effect op het lichaamsgewicht, de weerstand en de conditie, maar vooral ook op de hoeveelheid energie en de mate van stress bij je werknemers en heeft een positief effect op de teamsfeer.

Naast trainingen op maat, geven wij advies hoe je de gezondheid binnen jouw instelling of bedrijf kunt verbeteren. Ook een screening bureau-ergonomie, voedingscoaching of een workshop blessurepreventie bij sporten behoren hierbij tot de mogelijkheden die de gezondheid van je werknemers kunnen ondersteunen en verbeteren.

 


De voordelen van bedrijfstrainingen

Werkgevers profiteren van gezonde en fitte werknemers. Hoewel werknemers uit zichzelf al goed gemotiveerd kunnen zijn om gewicht te verliezen en een goede fysieke gezondheid te behouden, kunnen werkgevers toch extra prikkels geven om hen hiertoe aan te moedigen.

Een reeds veel gebruikte methode is het aanbieden van sporten op de werkvloer, voor, tijdens of na de werkuren.

 


Voordelen voor de werkgever
Lagere ziektekosten

Als werknemers regelmatig sporten verbetert hun algemene gezondheid. Regelmatig sporten kan leiden tot gewichtsverlies, het kan de bloeddruk verlagen en het risico op chronische ziektes helpen verminderen. Dat kan resulteren in lagere ziektekosten, wat er natuurlijk voor zorgt dat de totale bedrijfskosten lager worden.

Minder afwezigheid

Werknemers die regelmatig sporten hebben een betere algehele gezondheid en daardoor meer weerstand tegen ziektes. Volgens experts kan ook het aanbieden van sporten op de werkvloer en daarbuiten er voor zorgen dat werknemers minder snel verkouden worden. Dat beïnvloedt direct de totale kosten voor ziektedagen.

Goedkoper dan een abonnement

Sommige bedrijven bieden hun werknemers een korting aan op een jaarlijks lidmaatschap bij een fitnesss. Volgens onderzoek houden mensen die betalen voor een lidmaatschap echter minder snel een langdurige gewoonte om te sporten. Betalen voor kortingen op fitnessabonnementen kan daarom niet kosteneffectief zijn. 

Gemak

Het gemak van sporten op de werkvloer kan de kans vergroten dat werknemers daadwerkelijk gaan sporten. Het is niet altijd eenvoudig om tijd vrij te maken om naar een sportclub of fitness te gaan na een lange dag werken. Als je de kans krijgt om te trainen bij het bedrijf waar je werkt is het eenvoudiger om sport in te passen in een druk dagelijks schema.

  


Voordelen voor de werknemer
Verbetering van productiviteit

Als je regelmatig traint ervaar je meer voordelen dan alleen gewichtsverlies en in vorm blijven. Het doen van oefeningen helpt je alle aspecten in je leven te verbeteren, inclusief productiviteit op je werk. Als je alert en productief bent op je werk zul je je werk sneller doen en maak je eerder kans op een promotie. Als je niet regelmatig oefent kun je je gezondheid en je baan op het spel zetten.

Alertheid en energie

Een manier waarop trainen je productiviteit verhoogt is het optimaliseren van je alertheid. Als je oefeningen doet verhoog je ook de doorbloeding naar je hersenen. Daardoor kan je bewustzijn vergroten en dat zorgt ervoor dat je sneller een volgend groot project aan kunt pakken. Het doen van oefeningen kan je ook meer energie geven. Daardoor word je wakkerder op je werk. Als je ergens bovenop zit voer je je werk gegarandeerd beter en naar vermogen uit.

Optimale lichamelijke gezondheid

Als je optimaal lichamelijk gezond bent zal je algehele werkvermogen verbeteren. Niet alleen zal je lichaamsgewicht verminderen en loop je minder risico op hart- en vaatziekten, maar je krijgt ook meer uithoudingsvermogen. Daardoor kun je beter voldoen aan de fysieke eisen van je baan. Dit vermindert ook het risico op letsel op je werk en het stelt je beter in staat om te voldoen aan de dagelijkse verwachtingen. 

Verbeterde geestelijke gezondheid

Een andere manier om productiever te zijn op je werk is het verbeteren van je geestelijke gezondheid. Regelmatig oefeningen doen zorgt ervoor dat je gevoelens van angst en depressie beperkt worden. Als je oefent komt er serotonine vrij in je hersenen en dat helpt je je beter te voelen en je algehele gemoedstoestand te verbeteren. Serotonine is een neurotransmitter die berichten naar je lichaam stuurt en je stemming en emoties stimuleert. Daardoor is het eenvoudiger om te gaan met stress op je werk. Regelmatig trainen kan je ook helpen beter om te gaan met stress op de werkvloer. Wanneer je constructief kunt omgaan met stress kan dat leiden tot betere relaties met collega’s en dat kan je een veiliger toekomst bieden bij je werkgever.

Preventie van ziekte

Regelmatige lichaamsbeweging kan het risico om bepaalde ziektes te ontwikkelen verminderen. Daardoor heb je minder ziektedagen op je werk. Met een verbeterd immuunsysteem minimaliseer je je kansen om griep te krijgen en verkoudheden te ontwikkelen. Oefeningen verminderen bovendien de ontwikkeling van type 2 diabetes, obesitas, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten. Die kunnen allemaal van invloed zijn op je productiviteit

 


5 Redenen waarom sporten op het werk in ieders voordeel is

  1. Sportende collega’s verzuimen over 4 jaar gemiddeld 20 dagen minder
  2. Ziekteverzuim daalt gemiddeld van 9% naar 2%
  3. Sportende werknemers zijn gemiddeld 12,5% productiever
  4. Het verbetert de moraal en samenwerking van collega’s onder elkaar (Stress is namelijk aannemelijk lager onder sportende collega’s)
  5. Werknemers zijn tevredener en loyaler als hun bedrijf tegemoetkomt in de vergoeding voor of de kans biedt voor een sportmogelijkheid en het werken aan hun gezondheid.
  6. Wanneer er de mogelijkheid op het werk wordt geboden om te sporten aansluitend aan de werkdag of over de middag is dit een makkelijk alternatief voor de werknemer waarmee ze weinig extra tijd verliezen en toch kunnen sporten.

 


Healthfocus werkt voor zijn bedrijfstrainingen reeds samen met:

LOTUS BAKERIES
 
GROUP ADW CIBEL-CEBON
 
LINK2EUROPE