Personal Training

 

Wat is Personal Training?

Bij personal training werk je nauw samen met jouw personal trainer.

Je personal trainer is iemand die de kwaliteiten, ervaring en kennis in huis heeft om een bewegingsplan op te stellen aan de hand van uw wensen en lichamelijke conditie! Dit is voor iedereen die aan zijn of haar gezondheid wil werken. Ieder mens is verschillend en daarom is een persoonlijk beweeg- en trainingsplan zo belangrijk om uw doelen te behalen én te behouden.

Een personal trainer werkt resultaatgericht en gedurende een langere periode met u aan een gezonde(re) en energieke leefstijl. Hij is uw eigen motivator, inspirator, coach, trainer, begeleider, mentalcoach, vertrouwenspersoon én geeft u advies op het gebied van sport, bewegen en voeding.

 

Doelen

Wat zijn uw doelen op weg naar een gezonde en energieke leefstijl? Wat wilt u graag?

  • Verantwoord afslanken
  • Uw conditie op peil brengen of behouden
  • Uw levensstijl veranderen
  • Lichaam en geest in balans brengen
  • Werken aan uw kracht en lichaamshouding
  • Preventie rugklachten

 

Hoe bepaalt u uw doelen?

Dat doet u in overleg met uw personal trainer. Deze kan beoordelen of die doelen voor u haalbaar zijn en reëel. Iemand die jarenlang weinig aan zijn of haar conditie heeft gedaan, kan niet binnen een paar maanden een marathon lopen.

 

Hoe bereikt u uw doelen?

Uw personal trainer maakt een trainingsprogramma op maat.  Samen wordt de juiste begeleiding bepaald en worden bewegingsvormen gekozen die bij u en uw doelen passen. 

Bij HEALTHFOCUS maken we gebruik van conditietraining, functionele training, krachttraining enz. en werken we met uw eigen lichaamsgewicht, de kettlebell, dynaband, fitball, medicineball, speedladder (SAQ training: snelheid, flexibiliteit, beweeglijkheid) en krachttraining met (vnl) vrije gewichten.

 

Een goed intakegesprek en assessment vormt de basis voor een veilig en realistisch trainingsprogramma. Het intakegesprek geeft onder meer inzicht in uw leefstijl, eet- en beweeggedrag en medische achtergrond. Dit is geheel gratis en vrijblijvend.